INEKE en haar 'tiks' voor communicatie  en heldere taal

Ineke Kouwenberg - TIK voor Communicatie - senior-communicatieadviseur - heldere taal - sociaal domein

Je ziet het pas als je het doorhebt

Ik hou niet van voetbal, maar wel van rake teksten. Zoals de Cruijffiaanse waarheid: je ziet het pas als je het doorhebt. Die gaat over mij.

Ik ben nieuwsgierig, kan me goed inleven en begrijp snel wat de ander drijft. Altijd al. Net als m’n creativiteit en m’n talent voor tekst. Dat heb ik gewoon meegekregen. Van m’n vader. En van m’n opa.
Tijdens mijn studies kreeg ik voor scripties en papers, behalve leuke cijfers, ook standaard een kanttekening over de fijne leesbaarheid van het stuk.

Het leek niets bijzonder.

Inmiddels heb ik het door. Ik snap waarom communicatie, marketing en tekst echt één op één bij me past. En hoe bijzonder dat is.
Het heeft alles te maken met nieuwsgierigheid, inlevingsvermogen en creativiteit. Krachtige communicatie ontstaat als je in de huid van je doelgroep weet te kruipen, de juiste toon vindt, de juiste snaar raakt. Ik kan daar zo van genieten.

Krachtige communicatie is als goede muziek. Het raakt je, het zet je in beweging.

Talent moet groeien. Ik heb enorm veel geleerd in mijn jaren als marketing- en communicatieadviseur bij de regionale omroep West. Ik leerde er begrijpen hoe media werken en hoe je verschillende doelgroepen bereiken kunt. Als communicatiedeskundige bij Stichting de Haven leerde ik mensen te raken en in beweging te zetten.

Tijdens mijn studies, onder meer aan Business Universiteit Nyenrode, leerde ik strategisch denken en ondernemen. En als ondernemer leerde ik al mijn talenten en kennis zo te combineren, dat ik het beste weet te bereiken voor mijn klanten en hun doelgroepen.

Mijn talent voor tekst versterkt mijn tik voor communicatie. En andersom. Een ijzersterke combinatie, dus.

Sinds ik in 2013 voor mezelf begon heb ik tientallen grote en kleine organisaties en bedrijven geholpen om hun boodschap aanstekelijk te verwoorden, hun doelgroepen te ontdekken en om mensen te raken en in beweging te zetten.

Ik heb ontdekt dat ik op m’n best ben als ik met gedreven mensen werk. Ik hou van organisaties die iets positiefs willen brengen in het leven en werk van mensen. Groot of klein, maak niet uit, als het maar een tikkeltje eigenwijs is. Dat haalt in mij het allerbeste boven.

Als jij gedreven bent om te doen wat je doet. Als jij ervoor gaat, dan zet ik graag al mijn ‘TIKs’ in om jou te helpen je doel te bereiken. Of zelfs je droom waar te maken.

 

 

 

PS

Dit is mijn verhaal. Ik ben nieuwsgierig naar wat jij te vertellen hebt. Of te vragen.
Bel voor een afspraak 06-171 24 715 of mail naar ineke@tikvoorcommunicatie.nl

Ineke Kouwenberg - TIK voor Communicatie - senior-communicatieadviseur - heldere taal - sociaal domein