Over Ineke en haar TIK(s)

Je ziet het pas als je het doorhebt

Ik hou niet van voetbal, maar wel van rake teksten. Zoals deze Cruijffiaanse waarheid. Je wordt geboren met talenten, je leert er in de loop van je leven iets bij. Maar je snapt pas dat je iets bijzonders te bieden hebt, als je het doorhebt. Snap je?

Ik ben een gevoelsmens. Ik ben nieuwsgierig, kan me goed inleven en begrijp snel wat de ander drijft. Altijd al. Net als m’n creativiteit en m’n talent voor tekst. Dat heb ik gewoon meegekregen. Van m’n vader. En van m’n opa. Mijn zussen hadden allemaal ook ‘een vlotte pen’, zoals dat heet. Voor mijn scripties en papers kreeg ik, behalve leuke cijfers, ook standaard een kanttekening over de fijne leesbaarheid van het stuk.

Inmiddels begrijp ik waarom marketing, communicatie en tekst echt één op één bij me past. En hoe bijzonder dat is. Het heeft alles te maken met nieuwsgierigheid, inlevingsvermogen en creativiteit. Krachtige communicatie ontstaat als je in de huid van je doelgroep weet te kruipen, de juiste toon vindt, de juiste snaar raakt. Ik kan daar zo van genieten.

Krachtige communicatie is als goede muziek. Het raakt je, het zet je in beweging.

Talent moet groeien. Ik heb enorm veel geleerd in mijn jaren als marketing- en communicatieadviseur bij de regionale omroep West. Ik leerde te begrijpen hoe media werken en hoe je mensen bereiken kan. Als communicatiedeskundige bij Stichting de Haven leerde ik mensen te raken en in beweging te zetten.

Tijdens mijn studies, onder meer aan Business Universiteit Nyenrode, leerde ik strategisch denken en ondernemen. En als ondernemer leerde ik al mijn talenten en kennis zo te combineren, dat ik het beste weet te bereiken voor mijn klanten en hun doelgroepen.

Mijn talent voor tekst versterkt mijn tik voor communicatie. En andersom. Een ijzersterke combinatie, dus.

Inmiddels heb tientallen grote en kleine organisaties geholpen om hun boodschap aanstekelijk te verwoorden, hun doelgroepen te ontdekken en om mensen te raken en in beweging te zetten. Ik heb ontdekt dat ik op m’n best ben als ik met gedreven mensen werk. Ik hou van organisaties die iets positiefs willen brengen in het leven en werk van mensen. Groot of klein, dat maakt me niet uit. Als het maar een tikkeltje eigenwijs is. Dat haalt in mij het allerbeste boven. Dan zet ik zet al mijn ‘TIKs’ in om jou te helpen je doel te bereiken, of zelfs je droom waar te maken.

 

 

 

PS

Dit is mijn verhaal. Herken je jezelf? Dan ben ik nieuwsgierig naar jouw verhaal! Ik ontmoet je graag. Bel voor een afspraak 06-171 24 715 of mail naar ineke@tikvoorcommunicatie.nl