De zomer is een mooie periode om even wat afstand te nemen van je business. Weg van de waan van de dag krijgt je creativiteit alle ruimte. Zonde om daar niets mee te doen.  Daarom in dit zonnige blog: 3 zomerspelletjes voor ondernemers (die stiekem ook heel zinvol zijn).

1. Reclamespotters

een ondernemersspel voor in de auto, twee of meer spelers.

 • Spreek met één of meer reisgenoten af om een bepaalde tijd, buitenreclamebijvoorbeeld een half uur, op reclameboodschappen te letten. Probeer er zoveel mogelijk te onthouden: de naam van de adverteerder én hun boodschap of slogan. Wie na een half uur de meeste uitingen juist weet te noemen, heeft gewonnen.
 • Nu mag je eenzelfde tijd naar buiten staren en mijmeren over vragen als: waarom onthield ik juist deze namen of juist deze slogans? Was het herkenning, verrassing of iets anders? En… kan ik daar iets van leren voor de manier waarop ik mijn eigen bedrijf profileer?
 • Schrijf je nieuwe inzichten op en stop ze dan goed weg. Dat is voor later, eerst vakantie!

2. Pitchtoren bouwen

een ondernemersspel voor in een rotsige omgeving, één speler.pitchtoren bouwen

 • Pak een stift en zoek 2 grote en 4-6 kleinere stenen.
 • Schrijf op de kleine steentjes steeds in één woord een dienst of product. Gebruik daarvoor niet meer dan vier steentjes.
 • Gebruik de andere twee kleine steentjes voor de twee belangrijkste kenmerken van jou, je aanpak of je bedrijf.
 • Zet op de ene grote steen het probleem of de vraag van je klant. In één woord!
 • Op de andere schrijf je het resultaat van jouw dienst of product. Ja, weer in één woord.
 • Je hebt nu 6 tot 8 beschreven stenen.
  Bouw een toren en gebruik ondertussen de woorden op de stenen om jezelf het verhaal van je bedrijf te vertellen. Maak een flink aantal varianten. Zo bouw je je pitch steeds weer op, net zolang totdat ‘ie stevig staat. Letterlijk en figuurlijk. 

  PS Vergeet niet om foto’s van je pitchtorens te maken, voor straks op het prikbord in je kantoor!

3. Het anti-jargon-spel

een ondernemers voor op de camping of op het terras, twee spelers.gesprek op een bankje

 • Knoop een praatje aan met een onbekende en stuur het gesprek naar het onderwerp ‘werk’.
 • Vertel je gesprekspartner in drie zinnen wat je doet. Vertel een zinnig verhaal dat helemaal klopt, maar let op: gebruik daarbij zoveel mogelijk vaktermen.
 • Je begint met 10 punten, maar voor elke vraag die je buurman stelt gaan er twee punten vanaf. Het doel is zoveel mogelijk punten over te houden. Zo leer je namelijk hoe je volledig langs iemand heen kunt praten. Zodat je straks weet hoe het niet moet.PS Als je gesprekspartner al snel enthousiast meepraat scoor je 0 punten, het is ongetwijfeld een collega. Je moet op zoek naar een nieuwe medespeler.

Ik wens je een heerlijk speelse zomer!
—————————————————————————————–

Zin een potje sparren?
Heb je wel zin in een uitdagend spelletje? Dan nodig ik je graag uit voor een potje sparren: een GRATIS inspiratiesessie waarin je direct toepasbare tips krijgt om jouw business optimaal op de kaart te zetten bij jouw doelgroep. Die sessie kan via Skype, maar natuurlijk ook live op een zonnig terras.Gratis inspiratiesessie

Via de button hiernaast kan je direct een afspraak vastleggen in mijn agenda. Ik kijk naar je uit!