Wist je dat mensen je eerder vertrouwen als je bij hen uit de buurt komt? Maak daar gebruik van! Zorg dat je (ook) een bekendheid wordt in jouw wijk, plaats of streek.
Hoe? Dat kan op heel veel manieren. Door slim gebruik te maken van ‘het plaatselijke sufferdje’, bijvoorbeeld. Want ondanks die bijnaam is het huis-aan-huisblad een geweldig medium om in één keer veel buren te bereiken.
Zó laat je het sufferdje voor je werken.
1. Haal die sticker van je brievenbus
Wat ze ook beweren: jouw doelgroep leest regelmatig het huis-aan-huisblad. Jijzelf nog niet? Zonde! Peuter die nee-nee-sticker van je brievenbus, red oude edities van de oud-papier-bak. Je hebt een missie!
2. Maak een lijst van alle sufferdjes in jouw regio
Huis-aan-huisbladen hebben vaak maar een klein verzorgingsgebied. Er zijn er dus altijd meer dan wat in jouw wijk verschijnt. Op handboeknederlandsepers.nl kun je overzicht maken van bladen die in jouw woonplaats verschijnen.
3. Verzamel ze allemaal!
Het ene sufferdje is het andere niet. Zorg daarom dat je alle bladen onder ogen krijgt. Wat niet vanzelf in je brievenbus komt, is vaak gratis af te halen in de supermarkt in de buurt. Maak een stapel en ga aan de slag. Zoek het antwoord op vragen als:
. wat voor soort nieuws brengt dit blad?
. wat is de ‘tone-of-voice’ van de artikelen?
. welke rubrieken komen wekelijks terug?
. hoe komen erin collega-ondernemers naar voren?
. wat is de verschijningsfrequentie en deadline?
4. Wees creatief, bedenk nieuws!
Zoek naar een originele invalshoek waardoor je jouw bedrijf of evenement onder de aandacht kunt brengen in de huis-aan-huisbladen in jouw regio.
5. Zorg voor een actueel en relevant artikel: op maat én een goede foto
Een gratis krant maken is lastig, zeker in deze tijd. Veel redacties van huis-aan-huisbladen zijn daarom blij met goede artikelen die ze in één keer kunnen plaatsen. Zorg daarom dat je persbericht eigenlijk een kant-en-klaar artikel is.
6. Vergeet de website niet
Stuur je bericht ook naar de redactie van de website van het blad. En, sommige huis-aan-huisbladen hebben sites waarop je zelf nieuws kunt plaatsen. Ideaal!
De juiste media kiezen en die slim, creatief en consequent inzetten. Dàt is het recept voor opvallend effectieve communicatie.