De 5 bouwstenen van een POWERpitch

Pitchen. Dat is echt niet alleen iets voor netwerkbijeenkomsten. Als ondernemer pitch je continu. Bij een toevallige ontmoeting, tijdens een verkoopgesprek of aan de telefoon. Zorg dat je altijd je verhaal klaar hebt, een powerpitch waarin je jezelf met kracht profileert. Als het moet in 10 seconden, als het kan in 5 minuten. Ik geef je de 5 bouwstenen van een powerpitch.

1. Formuleer je 10-secondenboodschap. Wat kan je nu helemaal vertellen in 10 seconden? Precies de kern van jouw business: wat bereik je voor wie? Hoeveel tijd je ook hebt om je verhaal te doen: deze 10 seconden zijn de crux van je boodschap.

2. Markeer je 3 hamerpunten. Foto homespot HQEen langer verhaal geeft je de kans meer te vertellen. Dat klinkt aanlokkelijk, maar helaas … de gemiddelde mens luistert slecht en onthoudt nog minder. Hooguit 3 dingen en dan alleen als ze goed gebracht zijn. Bedenk daarom van tevoren welke 3 dingen je er echt in wilt ‘hameren’.

3. Gebruik het juiste plaksel. Als je wilt dat je verhaal blijft hangen moet je mensen raken. Eenvoud is daarvoor onmisbaar. Verder kun je kiezen uit verschillende soorten plaksel: mooie verhalen, opzienbarende feiten, humor. Gebruik dat wat bij je past. 

4. Bouw een tijger! tijger - foto Tambako The Jaguar Een krachtig verhaal heeft een kop, een romp en een staart. Begin met een krachtige kop, waarmee je de aandacht trekt. Bouw een stevige romp waar de 3 hamerpunten plakvast in verwerkt zijn. En maak een mooie staart aan je verhaal. Liefst een die weer teruggrijpt naar de kop.
Zo staat je verhaal als een tijger!

5. Oefenen, oefenen, oefenen en toch jezelf blijven. Stamp je verhaal in je hoofd, oefen het zo vaak je kan voor de spiegel.  Vertel het tot vervelens toe aan je partner, aan je collega’s. Maar oefen het niet dood. Want … de beste plakfactor is authenticiteit! 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Lees ook ..

De grootste blogblunders én hoe je ze voorkomt!

Bloggen is hot. Elke dag start wel iemand een nieuw expertblog. Je moet dus zorgen dat jouw blog eruit springt, dat je blog briljant is. Met een waardevolle inhoud, een doordachte opbouw en een eigen, … lees verder

Zo kom je (wel) in de krant .. in het vakblad, op radio of op tv

Stel je voor: de krant schrijft een uitgebreid artikel over jouw initiatief of in dat mooie vakblad staat een paginagroot interview met jou. Met een mooie foto! Media-aandacht is veel effectiever dan … lees verder

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency