Om continu zichtbaar en succesvol te zijn op Social Media heb je een een lange adem nodig. Je moet volhouden: consequent blijven posten, liken, updaten, reageren etc. etc.  Dat is soms best lastig.
Daarom geef ik je 5 tips, daarmee blijf je continu zichtbaar op Social Media.

1. Kies alleen media die je écht leuk vindt

Tegenzin is een slechte inspirator. Kies daarom, uit alle Social Media waar je doelgroep zit, dat ene medium waar je zelf het meeste lol in hebt en focus je daar op.

2. Doe het vaak, maar houd het kort

Je hoeft echt geen uren te spenderen aan Social Media. Die tijd heb je waarschijnlijk niet. Het geheim is er vaak, maar kort mee bezig te zijn. Ikzelf besteed aan het begin van de week een half uurtje en vervolgens niet meer dan 10 minuten per dag. Maar dan wel echt elke dag!

3. Gebruik tools

Je vindt online allerlei hulpprogramma’s om je Social Media te managen, te monitoren en te plannen. Zoals Buffer, Hootsuite, MediaInjection of Tweetdeck.
Social Media-tools maken het makkelijk om content te plannen, nieuws te filteren en/of te focussen op belangrijke relaties.

Succes zichtbaar op social media - foto CC torbakhopper4. Houd je score bij!

Niets motiveert beter dan een succes(je). Help jezelf en houd bij wat je bereikt met social media (ook daarvoor bestaan  tools!). Hoeveel views, retweets, likes of reacties kreeg je op je berichten? Als je elke week de score bijhoudt zie je dat je, bijna vanzelf, groeit. Omdat je beter begrijpt wat wel en niet werkt.

5. Maak een serie

Het is best lastig om steeds weer nieuwe content te bedenken. Maak het jezelf makkelijk en maak series. Blogs over een bepaald onderwerp, tweets met een duidelijke rode draad, Instagram-posts met een centraal thema enz. enz.
Bijkomend voordeel: je volgers weten precies wat ze van je kunnen verwachten. En daar houden volgers van 😉

PS  Lees ook het blog: 9 x inspiratie voor effectieve content op Social Media