Continu zichtbaar op Social Media? Zo houd je het vol!

zichtbaar op social media - foto Jason HowieOm continu zichtbaar en succesvol te zijn op Social Media heb je een een lange adem nodig. Je moet volhouden: consequent blijven posten, liken, updaten, reageren etc. etc.  Dat is soms best lastig.
Daarom geef ik je 5 tips, daarmee blijf je continu zichtbaar op Social Media.

1. Kies alleen media die je écht leuk vindt – tegenzin is een slechte inspirator. Kies daarom, uit alle Social Media waar je doelgroep zit, dat ene medium waar je zelf het meeste lol in hebt en focus je daar op.

2. Doe het vaak, maar houd het kort – Je hoeft echt geen uren te spenderen aan Social Media. Die tijd heb je waarschijnlijk niet. Het geheim is er vaak, maar kort mee bezig te zijn. Ikzelf besteed aan het begin van de week een half uurtje en vervolgens niet meer dan 10 minuten per dag. Maar dan wel echt elke dag!

3. Gebruik tools – Je vindt online allerlei hulpprogramma’s om je Social Media te managen, te monitoren en te plannen. Zoals Buffer, Hootsuite, MediaInjection of Tweetdeck.
Social Media-tools maken het makkelijk om content te plannen, nieuws te filteren en/of te focussen op belangrijke relaties.

Succes zichtbaar op social media - foto CC torbakhopper4. Houd je score bij! – Niets motiveert beter dan een succes(je). Help jezelf en houd bij wat je bereikt met social media (ook daarvoor bestaan  tools!). Hoeveel views, retweets, likes of reacties kreeg je op je berichten? Als je elke week de score bijhoudt zie je dat je, bijna vanzelf, groeit. Omdat je beter begrijpt wat wel en niet werkt.

5. Maak een serie – het is best lastig om steeds weer nieuwe content te bedenken. Maak het jezelf makkelijk en maak series. Blogs over een bepaald onderwerp, tweets met een duidelijke rode draad, Instagram-posts met een centraal thema enz. enz.
Bijkomend voordeel: je volgers weten precies wat ze van je kunnen verwachten. En daar houden volgers van 😉

PS  Lees ook het blog: 9 x inspiratie voor effectieve content op Social Media

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Lees ook ..

5 routes naar gratis naamsbekendheid

Elke ondernemer kent rustiger periodes. Dat is maar goed ook. Want soms heb je alle tijd nodig om je business weer goed op de kaart te zetten. Ter inspiratie geef ik je 5 heel verschillende methodes, … lees verder

Een succesvol blog in 7 stappen

Natuurlijk, een blog starten en onderhouden is niet makkelijk. Maar het is de moeite waard omdat het helpt jou en je business op de kaart te zetten. Een blog wordt succesvol door een onweerstaanbare … lees verder

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company